tisdag 25 januari 2011

Nordisk spänning på nätet!

Läser du deckare? Vill du diskutera nordisk litteratur tillsammans med andra på nätet?

Nu har du chansen att tillsammans med andra nordbor läsa nordiska deckare under våren 2011. Föreningen Norden arrangerar tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan en bokcirkel med nordiska deckare. Med start 1 mars kommer vi att erbjuda en kostnadsfri bokcirkel på nätet för hela Norden.

Vi kommer under nio veckor att läsa tre deckare. En dansk, en norsk och en finlandssvensk bok, varje bok ägnas tre veckor. Böckerna finns att få bl. a. via bokhandlare, bokhandlare på nätet, antikvariat och bibliotek och du läser böckerna på danska, norska eller svenska.

De böcker vi läser under våren är:
Marions slöja, utg. 2010, av norske författaren Roy Jacobsen. Marions slöja är en thriller som bl. a. tar upp frågeställningar om det multietniska samhället.

Finlandssvenske författaren Stefan Nyman kom 2008 ut med sin debutroman, Anna är online – en thriller om studentliv i Åbo.

Elsebeth Egholm, dansk, gav 2007 ut Personskada, som är den tredje deckaren i vår bokcirkel och den handlar om bl. a. trafficking och invandrarfientlighet.

Vi använder Folkbildningsnätet för våra diskussioner och det enda som krävs är tillgång till en dator med Internetuppkoppling.
Ta möjligheten att läsa och diskutera nordisk litteratur med andra nordbor i vår och också lära dig lite om de skandinaviska språken!

För mer information kan du vända dig till cirkelledaren,
Johny Kronwall, tfn +46 (0)70 690 06 03
e-post: johny.kronwall@folkbildning.net

Anmäl dig senast 28 februari till Studieförbundet Vuxenskolan,
tfn + 46 8 6930395, e-post: yvonne.hallberg@sv.se
Hjärtligt välkomna att läsa och diskutera!