torsdag 18 februari 2010

Uppsatstävling


Orden i Norden är en uppsatstävling för ungdomar som studerar på gymnasiet och är i åldern 17-19 år. Tävlingen arrangeras av Föreningen Norden i Sverige. Tävlingen pågår 1 februari - 31 mars 2010. Var med och tävla om resor till Island och Stockholm!

Uppsatsen ska på något sätt beröra Norden och beskriva vad du tycker och tänker om Norden. Vilka tankar och associationer får du av Norden?

Vill du skriva en novell - en nordisk kärleksberättelse, en saga? Nu har du chansen! Kanske drömmer du om ett annat Norden i framtiden? Uppsatsen är fri att forma efter eget intresse och önskan. Uppsatsen kan vara skönlitterär men det är tillåtet att också skriva journalistiskt och/eller debatterande.

Fina vinster väntar för de bästa uppsatsernas författare i Orden i Norden.
1-2 pris är en 4 dagarsresa i juni 2010 till Island för de två bästa uppsatsförfattarna. Under resan till Island, får de två bästa uppsatsernas författare lära känna underbara Island genom sightseeing, besök på isländska och nordiska institutioner och organisationer.
1-15 pris är en 3 dagarsresa i maj 2010 till Stockholm för de 15 bästa uppsatsförfattarna. Under besöket i huvudstaden får vinnarna besöka turistattraktioner, nordiska organisationer och regeringskansliet. De 15 bästa uppsatserna publiceras också i en bok.

Så varför inte skriva en uppsats och kanske ge ut din första bok?